Om Kössö Bygg

 • Vi har varit verksamma sedan 1995 och registrerade oss som AB 1997. Våra ledord kvalitet, kompetens, kunskap står för att vi skall göra ett riktigt bra jobb på ett säkert och professionellt sätt. Vår kund är i fokus. Och det är viktigt för oss att ha en bra dialog före, under och efter byggnationen. Vi har märkt behovet av att förmedla vad som finns på ritningen (det är inte alltid lätt att se på en ritning hur det skall bli). Och även komma med förslag på justeringar som förbättrar lösningen. Vårt mål är att du skall vara lika nöjd med vår insats om 10 år. Vi lovar inte att vara billigast men vi lovar att vi skall göra allt och lite till för att du skall vara nöjd med jobbet vi gör för dig. Vi skall alltid kunna ringa våra gamla kunder och be dom att lämna goda vitsord. Och även visa ny kunder hur vi exempelvis utförde någon speciell lösning. Vi rekommenderar att kontakta oss så tidigt som möjligt i byggprocessen. Kössö Bygg AB har stor erfarenhet av att bygga i skärgårdsmiljö och kan därför hjälpa er undvika kostsamma problem som kan uppstå. Vi lyssnar alltid först och förverkligar era drömmar därefter.

   

  Hur ser ett ”vanligt” jobb ut som vi utför?
  Vi utför oftast jobb på total/generalentreprenad dvs. Vi ansvarar för elektriker, målare, plåtslagare, ja det som behövs för att driva bygget framåt. Men vi kan även gå in som underentreprenörer.

  Hur ser det vanligaste upplägget ut?
  Vi fakturerar enl. löpande räkning. Vilket betyder att vi jobbar i 2 veckor och efter det får ni en faktura där antal timmar vi gjort varje dag är specificerat samt hur mycket material vi köpt in. Vi specificerar även alla underentreprenörers fakturor, som vi även kan skicka kopior på om så önskas. Vårt påslag på det material vi köper in och säljer vidare är 15 %. Vilket med våra förhandlade inköpspriser inte skall innebära att det skall bli dyrare för dig än om du vänt dig till brädgården själv. Underentreprenörers fakturor har vi ett påslag på 10 % på. Detta för att om det mot förmodan skulle inträffa något så har du bara en part att prata med. Snickaren kan inte skylla på rörläggaren, som skyller på elektrikern etc. En trygghet för dig som kund. Självklart lämmar vi fasta priser och ca priser med.

  Vad utför vi för arbeten?
  Lösvirkesvillor, renoveringar, fönsterbyten, grunder, schakter, kabelförläggningar, bryggbyggnationer, transporter av material på både på land och till sjöss, persontransporter på havet. Det mesta utför vi själva och det vi inte utför själva tar vi in underentreprenörer som löser.

  Vad har vi för resurser?
  Vi är cirka åtta man ute på arbetsplatserna, en ägare, och en på kontoret. Vi har en 3,5 tons grävare, en liten hjullastare, en liten midjestyrd traktor, tre st 4-hjuliga motorcyklar med vagnar och kärror och tre båtar för varierande behov.